PARK KULTURY 2021 - 12-19-26 września 2021!

Park Kultury powstał z połączenia miejsca przyjaznego rodzinie czyli – PARK-u oraz zadania, które chcemy wykonać w tym miejscu, czyli - KULTURY.
PARK KULTURY -  przedstawienia, koncerty, warsztaty i gry terenowe dla rodzin Dzielnicy Ursus, aby urozmaicić spędzanie wolnego czasu w pięknych rekreacyjnych miejscach z EDUKACJĄ  KULTURALNĄ.

Program PARKU KULTURY 2021:

12.09 – Park Achera - od 15. 00 do 18.00
„WARSZAWSKIE HISTORIE DLA MAŁYCH I DUŻYCH”

SCENA -  Zespół  „NICPONIE”
I. Gry i zabawy RETRO - naszych pradziadków – przygotujemy  sześć stanowisk z zabawami takimi jak:
- toczenie obręczy (fajerki) ,
- strzelanie z procy do puszek,
- serso - przerzucanie wiklinowej obręczy z patyka na patyk,
- kapsle, klasy (Chłopek),
- rzut pierścieniem - uczestnik zdobywa punkty rzucając pierścieniem na drewniane paliki, gumy – konkurencja nie tylko dla dziewczyn.
- trou madame gra
Uczestnicy zbierać będą na specjalnych kartonikach punkty, ci  którzy otrzymają najwięcej dostaną nagrody książkowe
II. Zadania plastyczne – narysuj legendę lub komiks z legendy a potem nam opowiedz- konkurs z nagrodami.

19.09 – Park Czechowicki - od 15.00 do 18.00
„PLANETA KRASNALI”

SCENA -  przedstawiciele Państwowej Szkoły Sztuki Cyrkowej z Julinka  - pokazy: żonglerska piłeczkami,  występ taneczno-akrobatyczny , pokaz mini iluzji , etiudy z drabiną wolnostojącą lub szczudłami, konkursy dla publiczności
I. Gra terenowa – gry i zabawy zręcznościowe przy pomocy rozmaitych sprzętów domowych takich jak durszlak, czy talerz a także zwykła łyżka do zupy / 6 stanowisk / .
Warsztaty sztuki cyrkowej -  zachowania równowagi oraz prostych sztuczek magicznych.
II. Zadania plastyczne – wykonywania czapki krasnali,
III. Konkursy – z wiedzy o Krasnoludkach w literaturze i nie tylko  - nagrody książkowe.

26.09 – Park Hassów od 15.00 do 18.00
"Mała GALAKTYKA  Yyyy"  czyli urodziny Stanisława Lema.

SCENA - Gość  z planety Yyyy czyli  BRZUCHOMÓWCA i Czocher .
Występ, piosenki, zabawy z dziećmi, skecze, klaunada, „Bajki robotów”
I. Zabawy kosmiczne:  rzut na Księżyc, stan nieważkości, pajęczyna nieważkości, równoważny sznur itd.
- wstęp do gry terenowej
II. Gra terenowa o „ Bajkach robotów” St. Lema
- zabawa logiczna
- zabawa słowna
- zabawa plastyczna
- nazwy planet – zagadki
NAGRODY – 5 głównych i z 20 pocieszenia
III. Wspólna zabawa plastyczna
‐ zbudowanie pojazdu kosmicznego z balonów.

Pobierz regulamin Parku Kultury!

.:: 196655 odwiedzin na stronie ::.