„Nie jesteś SAM” – program dla rodziców i dzieci 2014

III edycja programu "Nie jetseś SAM".

Zajęcia odbywają się
dzięki uprzejmości Zgromadzenia Sióstr Miłosierdzia Św. Wincentego ‘O Paulo w Świetlicy Środowiskowej przy ul. Tamka 35 – POWIŚLE.

1.03.2014  /sobota/ zapraszamy o godz. 16.30

Rodzicezajęcia z psychologiem Wioletą Karpiesiuk
Temat
„MIŁOŚĆ W RODZINIE czyli dojrzałość i odpowiedzialność”

Dzieci -  spektakl „Buratino” Teatr Lalka godz. 17.30
wg. baśni Aleksego Tołstoja "Złoty Kluczyk czyli Niezwykłe przygody Pajacyka Buratino"
Adaptacja i reżyseria Ondrej Spišak
Nagrody: druga Nagroda dla Ondreja Spišaka za reżyserię oraz Pierwsza Nagroda dla Piotra Nazaruka za muzykę - XII Ogólnopolski Festiwal Teatrów Lalek Opole'2005
Nagroda dla Ondreja Spišaka za reżyserię – XIII Międzynarodowe Toruńskie Spotkania Teatrów Lalek'2006
ATEST – Świadectwo Wysokiej Jakości i Poziomu Artystycznego – przyznany przez Kapitułę Polskiego Ośrodka Międzynarodowego Stowarzyszenia Teatrów dla Dzieci i Młodzieży ASSITEJ

16.03.2014 /niedziela/ zapraszamy o  13.00

Rodzicezajęcia z psychologiem Wioletą Karpiesiuk
Temat „Hierarchia wartości w życiu rodziny”

Dziecikoncert „Popołudnie dla Małego Melomana”
Filharmonia Narodowa Sala: Kameralna godz. 14.00
Koncert dla dzieci w wieku 7-12 lat

Skrzypce, wiolonczela, klarnet i fortepian, czyli przedstawiciele różnych rodzin instrumentów będą rozmawiać ze sobą na 2, 3 i 4 głosy. Niektóre z tych rozmów przybiorą formę opowieści, inne zabrzmią niczym zaproszenie do tańca, a zdarzą się też i takie, które ułożą się w obrazki malowane dźwiękami. Będzie można zawędrować nad Jezioro Łabędzie, zatańczyć w rytmie polki albo przyjrzeć się muzycznym roślinom z kwiatowego ogrodu. Uda nam się także przywołać postaci fantastyczne: bohaterów bajek, duchy, wróżki i czarownice. Zapowiada się koncert pełen muzycznych czarów.

26.04.2014 /sobota/ zapraszamy o  16.30

Rodzice - spotkanie z psychologiem Wioletą Karpiesiuk
Temat
„Dojrzałość emocjonalna a rezygnacja z rozwiązań przemocowych”

Dzieci - NIEBO KOPERNIKA – Planetarium „Wyprawa spod ciemnej gwiazdy”  o 17.00
Subrah znudzona nauką nastolatka, cieszy się na myśl o tym, że wkrótce opuści planetę na której przebywa wraz ze swoim ojcem- zapracowanym naukowcem. Gwiazda wokół której krąży planeta niedługo eksploduje. Po usterce technicznej ojciec przypadkowo opuszcza planetę bez córki… jak poradzi sobie dziewczyna a może jej ktoś pomoże o tym opowie film.

17.05.2014 /sobota/ zajęcia od 16.00

Rodzice - spotkanie z terapeutą stowarzyszenia Karawana Jackiem Znamierowskim
Temat
„Uzależnienia w rodzinie jak żyć”

Dzieciwyjście do kina tytuł zostanie podany w późniejszym terminie

14.06.2014 /sobota/ zajęcia od 16.00

Rodzice i dzieci spotkanie z ratownikiem medycznym Karoliną Matałowską pt. „Bezpieczne wakacje” – warsztaty i ćwiczenia - podczas wszystkich spotkań zapewniamy napoje i drobny poczęstunek.

Wstęp wolny!
Program współfinansuje m.st. Warszawa

zapraszamy!

[Program]

.:: 202366 odwiedzin na stronie ::.