Gawędziarze nad Wisłą – guesting!

Program pilotażowy o Wiśle, nad Wisłą w ramach Święta Wisły 2012.

W sobotę i niedzielę - 19 i 20 maja 2012 r. - zapraszamy na grę terenową o walorach edukacyjnych. Gawędy, legendy znad Wisły, tajemniczy mieszkańcy, dzika roślinność i… nieodkryty potencjał drzemiący w tej niezwykłej, nadrzecznej przestrzeni miejskiej.

Sobota - 19 maja 2012, godz. 12.00 i 14.00.
Niedziela - 20 maja 2012, godz. 14.00 i 16.00.

Miejsce zbiórki: w rejonie sceny -"Płyta Desantu" Cypla Czerniakowskiego, Warszawa, Zaruskiego 6.

Zapraszamy wszystkich chętnych spacerowiczów w wieku od 7 lat do 100 lat nad Wisłę, aby pogawędzić o rzece wielkich zdarzeń historycznych, o rzece bogatej biologicznie i ciekawej ekologicznie. Uważamy, ze Wisła potrzebuje ponownego odkrycia! Za rzadko korzystamy z jej walorów, zbyt mało o niej wiemy. W ostatnich latach widzimy poprawę. Wiele ciekawych kulturalnych i artystycznych działań Miasto kieruje
nad Wisłę. To bardzo pozytywne i zachęcające. „Gawędziarze nad Wisłą” to program aktywizujący warszawskie rodziny wokół Wisły. Jego głównym celem jest ożywienie historii Wisły, gawęd, legend z nią związanych, ale także pokazanie jej niezwykłych mieszkańców, roślinności oraz ogromnych możliwości. Jesteśmy przekonani, że po takiej wycieczce, nasi goście staną się miłośnikami Wisły - królowej polskich rzek. Zdobędą nie tylko informacje i pogłębią umiejętności pracy badawczej w terenie, ale także poruszą wyobraźnię i wrażliwość na ważne dla nas i dla rzeki aspekty ekologiczne.

Udział w grze jest bezpłatny!

Organizator: Fundacja ART
Projekt realizowany dzięki dofinansowaniu ze środków m.st. Warszawy

Druk zaproszenia

.:: 190119 odwiedzin na stronie ::.